În vizită muzeul Preparandiei

IMG_20160307_165234
Şcoala Profesională ,, ASTRA” în vizită la copii Fundaţiei Creştine RCE Speranţa Copiiilor
08/03/2016
elevi2
Elevii arădeni au fost angrenaţi în acţiuni de prevenţie a delincvenţei juvenile
31/03/2016

În vizită muzeul Preparandiei

IMG_20160309_145150

În cursul zilei de 9 martie 2016, elevii Şcolii Profesionale ,,ASTRA” însoţiţi de conducerea instituţiei au vizitat muzeul Preparandiei. Frumoasa clădire din Arad renovată cu ocazia împlinirii a 200 de ani de existenţă a Preparandiei în Arad găzduieşte documente, tablouri, obiecte de mobilier, cărţi, ziare ale timpului care au aparţinut şcolii şi dascălilor ei. Muzeul este situat în Arad pe strada Preparandiei la numărul 13, clădirea fiind declarată monument istoric. Programul de vizitare al acestuia este între orele 8-16 de luni până vineri.

Bustul primului director al şcolii, Dimitrie Ţichindeal, cel pe care poetul Mihai Eminescu l-a numit,, Ţichindeal, gură de aur” este aşezat cu cinste în clădirea muzeului. Tablouri care îi înfăţişează pe foştii directori, sau profesori ai Preparandiei îl ajută pe vizitator să cunoască numele şi înfăţişarea unor dascăli iluştrii care au format la rândul lor dascăli.

Elevii astrişti s-au arătat interesaţi de mai multe exponate ale muzeului, au pus întrebări şi la finalul vizitei au înţeles importanţa istorică şi culturală a clădirii care a găzduit prima şcoală pedagogică.

 

Comments are closed.